Какъв шампоан и балсам за къпане на куче?

zulender    преди 129 месеца
0
Преди време го къпах с един шампоан за кучета и после имаше нещо като пърхот, не помня марката, защото го изхвърлих Какво бихте препоръчали за миене? А има ли балсами или само шампоан е достатъчно
Шимон    преди 129 месеца
0
Доволни сме от шампоан балсам (2 в 1) на Biozoo
Лилия Антонова    преди 129 месеца
0
Препоръчвам балсама на Канина с чаеното масло (Canina Capha Balsam ).
Слагам го след изкъпване с шампоан и после го изплаквам.
Козината му заблестява , а миризмата на балсама се запзва и е приятна
Magic    преди 129 месеца
0
Ползвайте непременно балсам, ако не на всяко измиване с шампоан, то поне през едно.
Шампоана и балсама имат различни цели. Шампоана измива, а балсама подхранва и предпазва косъма. В случая, ако го къпете често с шампоан, без да използвате балсам, е възможно след време козината да започне да боледува. Постоянното отмиване на мазната тъкан, която обгражда косъма го кара да изглежда по лек, кучето по пухкаво в нашите очи, но в същото време стимулира мазните жлези да произвеждат, за да предпазят косъма. Ефекта може да го забележите и веднага след изкъпване - ако сте къпали хубаво, ще започнете да усещате по силно миризмата на кучето. Тя е различна при всяка порода, строго индивидуална за всяко куче. Различието идва от различния произход, сходни породи или произлизащи една от друга имат сходна миризма. Примерно самоед мирише силно на мускус, нещо като сладникав, приятен тон, немска овчарка има по силен, остър мирис. Това за всяко едно куче е много, много важно - това е неговия свят, на миризми, то живее в него, ражда се с него, ориентира се по него, размножава се с него, миризмата е неговото аз. Същия ефект е и при дъжда - кучето започва да излъчва по силна миризма не защото е мокро, а защото дъжда отмива миризмата и жлезите работят, за да излъчва по силна миризма, за да каже - аз съм минал оттук, това е моята територия.

Твърде честото използване на шампоан или сапун отмива мастната обвивка и стимулира жлезите постоянно да работят. Тази промяна на общата функционалност на организма може да доведе до нежелани последици след време. Именно заради това тя трябва да се пази - къпете с цел, ако имате изложбено куче и къпете често за изложби - направете си програма, къпете с високочествени продукти, висококачествена храна с необходимите витамини или добавки, ако имате домашен любимец - използвайте шапоан или сапун само когато се налага, използвайте балсам след къпане за подхранване и предпазване на косъма, повече решете, по малко къпете, поддържайте косъма чист, но не постоянно измит.

Ако нямате балсам за куче, може да ползвате балсам/маска за коса за хора.
Боби Йорданов    преди 129 месеца
0
Според мен едно куче трябва да не се къпе с шампоан/балсам изобщо или ако се налага наистина то да бъде колкото се може по-рядко. В природата никой не ги къпе... Но понякога когато има нужда дъщеря ми го къпе с Био Грум, не е скъп и не сме имали проблеми с него.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.