Козината на самоед

Козината на самоед
Очарователна Samoyedes има красива дълга и гъста козина, която изисква грижи за поддържане на превъзходен външен вид домашен любимец.

Въпреки това, основната трудност се състои в измиване и изсушаване, Т. За. Тези процедури отнемат много време. Останалата част от грижите, не е тежко.







Видът и цвета на козината самоед

Самоед куче се различава двойно покритие, състоящо се от дълго охрана коса и къса, гъста, мека подкосъм. Това покритие осигурява защита от студа, така че животното може да живее по улиците през зимата и лятото.

По принцип, има бял самоед, но стандартът признава от другите два цвята, които също се срещат, макар и по-рядко. По този начин, на стандарта се считат за сняг бяло, кремаво и бяло с петна от бисквити цветове.

Заслужава да се отбележи, че бялото отразява слънчевите лъчи. Ето защо, бяла престилка предпазва чувствителната кожа от излагане на слънчева светлина и запазва животното в топлина от прегряване. Въпреки, че въпреки че такава собственост shorstnogo покриване самоед трудно да бъде извън в жегата, и са необходими допълнителни мерки за защита на домашния любимец от прегряване, като например наличието на вода под ръка, докато се разхождате, кучето винаги биха могли да имат едно питие.

Козината на самоед

По отношение на крем за самоед, толкова по-малко внимание към тях, защото те са по-малко ефективни.

Козината на самоед

Бяла самоедът с бисквити (цвят бисквити) петна по тялото са рядкост. Ясно петна могат да бъдат от двете страни, гърба, краката, главата.

Козината на самоед

Често собствениците на бял самоед са изправени пред проблема с пожълтяване на вълната. Често придобива жълтеникав оттенък nevychesanny грунд на гърба, около устието на слюнка по врата с кожена яка.

Вълна самоедска куче жълт и по други причини, като например излишък протеин (протеин) в храната, когато се хранят с светлина при ранен превод на кученцата до диета възрастен. Ако това е грешен храната, е необходимо да го замени, като се обръща внимание на особеното линия за бели кучета.

В случай на нарушение на метаболизма, което се случва в присъствието на червеи, заболявания на стомашно-чревния тракт, както и по време на бременност и кърмене, вълна самоедска може пожълтяват. Пожълтяване е временно и преминава след 1-2 седмици след откриването на причините за промяната на цвета "палто".







Grooming самоед

Самоед кучета са много чисти и почти нямат мирис. Тяхната вълна е в състояние да се самопочиства, и дори ако животното живее на улицата, той ще бъде достатъчно чиста, със сигурност не е същото като в шоу кучета, но все пак полепналите замърсявания, при мокро време след изсушаване shorstnogo капак пада, а след няколко дни чистота вълна е естествено възстановено , Възрастните кучета, обикновено се опитват да се изчака навън под дъжда в затворено пространство, като например кутия или клетка, така че те се замърсяват по-малко от кученца и юноши.

За труден мръсотия, най-вече по отношение на кучета, които живеят в един апартамент, можете да отмие мръсотията без да използвате шампоан. Рутинно измиване трябва да се извършва не повече от веднъж на 1-2 години. Показване на кучета мият често, на всеки 10 дни, така че косата не се превърне в скучна и не губят белия цвят. Обикновените кучета нямат нужда от нея, защото честото миене води до загуба на способността да се самостоятелно чиста вълна. Но лапите могат да се почистват след всяка разходка. За едно животно по-малко се замърсява, докато се разхождате в мокро време, можете да се носят специални работни дрехи за кучета.

Козината на самоед

За измиване, използвайте специални шампоани за бели кучета, балсами и маски за блясък на косата. Допуска се използването на сухо шампоан. Шампоан и други козметика внимателно измийте с топла вода, предотвратяване навлизането на вода и разпени агенти в очите и ушите. След къпане домашни избърсва с кърпа, след това се суши сешоар, ресане на коса срещу гребен растеж с няколко зъба. окончателен Процедурата на промиване е priglazhivanie shorstnogo самоедска капака в посока на растеж за придаване велурена ръкавица "слой" на блясък.

Сънна самоед в случва два пъти годишно и е с продължителност 3 седмици. Между другото, мъжете сменяне на перата обикновено веднъж и жени два пъти годишно. По време на периода на смяна на оперението кучета напълно променят подкосъм. Козината пада парчета с различни размери и остава навсякъде. Ето защо, по време на сънна самоед редовно срешете и сресана пух може да се използва за създаване на трикотаж, които могат да се получат много лека и приятна. В допълнение, винаги достъпна офертата за закупуване на вълнени самоед кучета, така че да не иска сресана подкосъм може да бъде продаден.

При липса на проливането гребен самоед достатъчно 2-3 пъти в седмицата. Ако не срешете вашия домашен любимец, подложките са образувани, особено по врата и зад ушите, което отнема на външния вид на животното. Клип от постелки, както и уловени на семена, например, брус е неприемливо, особено за шоу кучета. Получените тепиха трябва внимателно да се разглобяват на ръка.

Преди сресване трябва да мине през цялата четка тялото, премахване на съществуващото замърсяване. След това можете да започнете да коса сресване използване puhodorki. Scratch, трябва първо срещу растежа, а след това в посока на растежа на косата. Vychosyvat трябва да бъде старателно да се достига до грунда.

За лятото да намалят самоед, че е по-лесно в жегата е недопустимо, тъй като по това време подкосъм пада, и животното без косене по-лесно в горещите дни. Можете да отреже косата между възглавничките на лапите и опашката около ануса.

Мисля, хипоалергенни кучета не се случва, така че не мога да пиша с увереност, че това не предизвиква алергии. тя страдащите от алергии и астма, към мен се приближи породата Йоркширски териер. Налице е също така далечен роднина алергия, а тя е тази порода, самоед и не се оплакват), често само за да се измъкне от къщата и лечение на кучето и алергия могат да бъдат намалени до минимум

Съгласен съм с Катрин. Имам алергия от детството, всички котки и кучета, които съм имал алергична реакция. Беше много изненадан, че ми самоед не алергии, мога да го цял ден прегръдка и нищо. Но сестра ми никога не е била алергични, но до моя самоедът и като цяло в апартамента ми не е, и децата си, също. Те веднага започнаха сърбеж и силни сополи, а след това започват да се задуши всички :-(

"Pure" наистина е хипоалергенна порода, тъй като природата е създала доста добра и невероятно. И ако някой се намеси, всичко е ясно. Или се измие на кучетата, които са алергични към вълна, така че част от която е компонент, към които сте алергични.







Свързани статии